BLOGFIRKA

31
Már

Idén teljesült egy álmom! Molnár István fődíj!

Köszönet Szöllősi Mátyásnak a csodás fotósorozatért, aminek nyertes layout-ot tervezhettem. 36. Magyar Sajtófotó, Capa Központ. :) 

28
Júl

LLL (Független Mentorhálózat)

Független Mentorhálózatnak hála megismerhettem három kivételes fiatal alkotót. Ez a füzet a közös utunkból próbál valamit rögzíteni. Képekkel és szövegfoszlányokkal, rétegekkel és összhatásokkal.

képek I Benedek Leila, Seres Lili Hanna, fortepan. montázsok I Szabó Imola Julianna I szövegek I Benedek Leila, Seres Lili Hanna, Locker Dávid 

a füzet: https://issuu.com/szaboimolajulianna/docs/fuzetke 

 
28
jún
10
jún
17
máj

Nyomdai könyvtestek

És akkor nyomdába ment ez is:) Belül lesz meglepetés….és CD is. 3D_borito

26
okt

ARANYVACKOR 2015, első díj.

aranyvackor_2015_dijazottak_03(1)

Metzing Eszterrel megkaptuk az első díjat Júlia, a bársonynyúl című könyvtervünkért. Hihetetlen izgalmas alkotások kerültek a legjobbak közé, öröm volt nézni a terveket. Köszönet! (fotó: Szöllősi Mátyás)

06
Sze

Interjú

Köszönet Németh Eszternek és a prae.hu-nak az interjúért!
„Szabó Imola Julianna új kötete a borítón található meghatározás szerint felnőttmesekönyv. Mit rejt e címke? Interjúnkból ez is kiderül, azt is megtudhatjuk, hogyan lehet egy szívet kinőni, és hogy miért és miként született a könyvhöz egy Braille-írásos melléklet.“

A cikk itt érhető el. Screen Shot 2015-09-06 at 22.20.54

01
Sze

a bookline 10 kedvence között!!! JUPIJEEEEE

http://shopline.hu/sortlist/sortlist.action?id=21240

19
jún

TRAILER <3

A Kinőtt szív trailere. 

Szabó Imola Julianna májusban megjelenő Kinőtt szív című új könyve egy felnőttmesekönyv. A könyv első meséje egy gyászoló kislány naplója: ez a Szélkislány firkantásai. A második mese, a Zsilike kabátja egy megvakuló kislány naplója, mely a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége segítségének köszönhetően Braille-írással is olvasható lesz a könyv mellékleteként. A kötet a L’Harmattan Kiadó gondozásában jelenik meg. A könyvet Maros Krisztina illusztrálta.

A könyv facebook oldala: (https://www.facebook.com/pages/Kin%C5%91tt-sz%C3%ADv-Heart-Outgrown/1548162138805880?fref=ts)

„Egy ideje a mama mindent múlt időben mond. Csupa két té azéletünk. Míg más az autójával, mi az idővel tolatunk. “
(Szélkislány firkantásai)

„ Áfonyaszemű akarok lenni. Fekete fák alatt feküdni. Ég a szemem. Korom, minden kormos. Már nincs kék. “
(Zsilike kabátja)
„Van úgy, hogy egy tragédiáról nem tehetünk, nincs kit és nem is kell senkit hibáztatnunk érte, egyszerűen csak megtörténik velünk. A Kinőtt szív két kislányhőse is ilyen, csupán megtörténtek velük a dolgok: egyikük az édesapját, másikuk a szeme világát veszítette el. Az elfogadáson túl mit lehet ilyen helyzetekben tenni? A Szélkislány firkantásai naplóban és szabad ötletekben mesélő főszereplőjét önkéntelenül a rendteremtés szándéka vezérli: újra helyretenni mindent, újra belakni a hétköznapokat egy apa nélküli világban. A Zsilike kabátja főhősének meg kell tanulnia színek nélkül élni. Útkeresése hasonlóképpen kettős, erős szellemi és érzelmi munka egyszerre, s talán még az előbbinél is nehezebb feladat: az ismeretlen letapogatása. Szabó Imola Julianna nagy empátiával és hitelesen beszél olyan dolgokról, amelyekről nagyon nehéz. De ha mégis kell, akkor valahogy úgy, ahogyan ő a Kinőtt szívben teszi. “ (Kiss Ottó fülszövege)
Videó: Zsorzs
Zene: Minimal dreams + Horányi Júlia (https://www.facebook.com/horanyijulihivatalos?fref=ts)
Illusztrációk: Maros Krisztina (https://www.facebook.com/Krisztina.Maros.Illustration?fref=ts)

 

15
jún