KINŐTT SZÍV felnőttmesekönyv (-kicsit nagyoknak-)

Kinott_sziv_head_eng-hun_JO
2015 tavaszán jelenik meg a könyv. Maros Krisztina illusztrációival és Darvasi Ferenc szerkesztői segítségével. A Zsilike kabátja című részből lesz Braille-írásos melléklet a könyvhöz. Köszönet az MVGYOSZ-nek a technikai segítséget!

A FACEBOOK OLDAL ITT:) 

Szabó Imola Julianna: KINŐTT SZÍV című felnőttmesekönyvének összművészeti könyvbemutatója

– Szabó Gyulának ajánlva az estet-

KÖNYVBEMUTATÓ! 2015. május 20. I 19:00 I RS9 Színház

Szabó Imola Julianna májusban megjelenő Kinőtt szív című új könyve egy felnőttmesekönyv. A könyv első meséje egy gyászoló kislány naplója: ez a Szélkislány firkantásai. A második mese, a Zsilike kabátja egy megvakuló kislány naplója, mely a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége segítségének köszönhetően Braille-írással is olvasható lesz a könyv mellékleteként. A kötet a L’Harmattan Kiadó gondozásában jelenik meg. A könyvet Maros Krisztina illusztrálta.

„Egy ideje a mama mindent múlt időben mond. Csupa két té az életünk. Míg más az autójával, mi az idővel tolatunk. “
(Szélkislány firkantásai)

„ Áfonyaszemű akarok lenni. Fekete fák alatt feküdni. Ég a szemem. Korom, minden kormos. Már nincs kék. “
(Zsilike kabátja)

A könyvből felolvas: Szabó Imola Julianna és Borda Réka
Beszélgetnek: Szabó Imola Julianna (szerző), Maros Krisztina (illusztrátor), Darvasi Ferenc (szerkesztő)
Zene: Spiral Road (Oravecz Péter és Bíró Zsolt) + Krolikowski Dávid
Videó: Zsorzs és Szabó Imola Julianna
Térinstallációk: Herbert Aniko (https://www.facebook.com/ANIKOherbertcom?fref=ts)

„Van úgy, hogy egy tragédiáról nem tehetünk, nincs kit és nem is kell senkit hibáztatnunk érte, egyszerűen csak megtörténik velünk. A Kinőtt szív két kislányhőse is ilyen, csupán megtörténtek velük a dolgok: egyikük az édesapját, másikuk a szeme világát veszítette el. Az elfogadáson túl mit lehet ilyen helyzetekben tenni? A Szélkislány firkantásai naplóban és szabad ötletekben mesélő főszereplőjét önkéntelenül a rendteremtés szándéka vezérli: újra helyretenni mindent, újra belakni a hétköznapokat egy apa nélküli világban. A Zsilike kabátja főhősének meg kell tanulnia színek nélkül élni. Útkeresése hasonlóképpen kettős, erős szellemi és érzelmi munka egyszerre, s talán még az előbbinél is nehezebb feladat: az ismeretlen letapogatása. Szabó Imola Julianna nagy empátiával és hitelesen beszél olyan dolgokról, amelyekről nagyon nehéz. De ha mégis kell, akkor valahogy úgy, ahogyan ő a Kinőtt szívben teszi. “ (Kiss Ottó fülszövege)

Szabó Imola Julianna: betűéspixelrakodómunkás. 1984, Budapest. Író, táncelméleti szakíró, intermediális alkotó. Versprózákat és meséket ír, szöveg/tánc/réteg videókat készít, összművészeti projektekben vesz részt. Publikált többek között az ÉS-ben, Holmiban, a Helikonban, az Ex Symposionban stb. Varratok című verspróza kötete 2014-ben jelent meg. Ugyanebben az évben Móricz-ösztöndíjat kapott, 2015-ben pedig a Molnár István-díj kiemeltjei közé került a Liszka hintája című könyvtervével, és az 50 tehetséges fiatal mentoráltjai közé választották. 

A helyszínen kedvezménnyel vásárolható meg a könyv, és a szerző előző, Varratok című kötete is. A belépés ingyenes! Köszönet az RS9 Színháznak a helyszínért és a segítségért!

Elérhetőségek és információk:
https://www.szaboimola.hu/
http://maroskrisztina.hu/
http://www.harmattan.hu/

 

Cikkek:

Csodaszép könyv Braille-írással